Το ΛΕΟΝΤΕΙΟ ΛΥΚΕΙΟ διοικείται από την κοινότητα των Μαριανών Αδελφών (freres maristes ), μοναχών εκπαιδευτικών και ανήκει στην Καθολική Εκκλησία. Είναι εκπαιδευτικό ίδρυμα ( Ιδιωτικό Σχολείο ) μη κερδοσκοπικού προσανατολισμού και λειτουργεί από το 1924. Είναι μικτό και περιλαμβάνει ΔΗΜΟΤΙΚΟ - ΓΥΜΝΑΣΙΟ - ΛΥΚΕΙΟ.

Διδάσκονται υποχρεωτικά δύο ξένες γλώσσες. Η Γαλλική με ενισχυμένο ωράριο διδασκαλίας και η Αγγλική σύμφωνα με το πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας.

Έχει μακροχρόνια παράδοση και προσφορά στη μόρφωση και διαπαιδαγώγηση των παιδιών της πατρίδας μας. Χιλιάδες απόφοιτοι της Σχολής μας διέπρεψαν και διαπρέπουν σε πολλούς τομείς των ανθρωπίνων δραστηριοτήτων στη χώρα μας και στο εξωτερικό.Στα πλαίσια των σύγχρονων απαιτήσεων για ενίσχυση της μάθησης και ολοκλήρωση της προσωπικότητας του μαθητή μέσα από παιδαγωγικές δραστηριότητες, λειτουργούν από το σχολικό έτος 2000 - 2001 στους χώρους του Λεοντείου απογευματινά τμήματα, δηλαδή τα τμήματα Τ.Ο.Π.Σ. (Τμήματα Ολοκληρωμένης Παιδαγωγικής Στήριξης) Γυμνασίου - Λυκείου, καθώς και το ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ για το Δημοτικό.

Οι ΧΩΡΟΙ που διαθέτει η Σχολή είναι ευρείς και ιδιαίτερα λειτουργικοί καλύπτοντας όλες τις ανάγκες ενός σύγχρονου Σχολείου, καταλαμβάνοντας χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα σε μια έκταση 20 στρεμμάτων. · Διαθέτει άνετες αίθουσες διδασκαλίας για τα θεωρητικά μαθήματα. · Έξι αμφιθεατρικά εργαστήρια φυσικής και χημείας πανεπιστημιακού επιπέδου πλήρως εξοπλισμένα με τα απαραίτητα όργανα διδασκαλίας και πειραμάτων. · Ξεχωριστές αίθουσες κατάλληλα εξοπλισμένες (Η/Υ, video, τηλεόραση, οθόνες κ.λ.π.) για τη διδασκαλία ειδικών μαθημάτων (πληροφορική, σχέδιο, ξένες γλώσσες, μουσική, κ.λ.π.). · Πλούσια βιβλιοθήκη σε ολόκληρο όροφο που λειτουργεί καθημερινά με υπεύθυνο βιβλιοθηκονόμο. Λειτουργεί δε και ως δανειστική. · Αίθουσα εκδηλώσεων, διαλέξεων, προβολών, σεμιναρίων, χωρητικότητας εξακοσίων θέσεων, πλήρως εξοπλισμένη με ηλεκτρονικά, ηχητικά και οπτικά μηχανήματα. · Αίθουσες συνεδριάσεων του διδακτικού προσωπικού. · Γραφεία και αίθουσες συνεντεύξεως, συναντήσεων με τους γονείς. · Κλειστό Γυμναστήριο με εγκαταστάσεις για αγώνες και άπλετοι στεγασμένοι υπαίθριοι χώροι για το μάθημα της Φυσικής Αγωγής και την άθληση των μαθητών/τριών. Για τους μαθητές του Δημοτικού έχει διαμορφωθεί κατάλληλος χώρος για ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ. · Ειδικό εξοπλισμένο χώρο για την παροχή Α΄ Βοηθειών και ιατρικής παρακολουθήσεως από γιατρό με υπεύθυνη διπλωματούχο νοσοκόμα. · Ένα σύγχρονο θέατρο 600 θέσεων. Όλοι οι μαθητές του Λεοντείου ασφαλίζονται υποχρεωτικά και καλύπτονται από το Σχολείο για χρονικό διάστημα εκτεινόμενο μια ώρα πριν την προέλευση μέχρι και μια ώρα μετά το τέλος του ημερησίου προγράμματος.

Εγγραφές 2018-2019

Επισκέπτες

mod_jvcountermod_jvcountermod_jvcountermod_jvcountermod_jvcountermod_jvcounter
129
499
628
7708
875142
54.167.75.28
6
0
6